Çerez Politikası

Bu Çerez Politikası (“Politika”) REHAMEDIN DIJITAL (“RM”) tarafından yönetilen internet siteleri için geçerli olup, çerezler, bu siteleri ziyaretiniz sırasında işbu Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Çerez Nedir?

Çerezler (cookie) bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmaktadır; bu çerezlerin içerdiği bilgilere sadece çerezi oluşturan alan adı (örn.www.rm.com.tr) altında sunulan internet siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür.

Çerezler, günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri ziyaretçinin ve tercihlerinin hatırlanması ve cihazın tanınmasıdır; neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

Çerezler Ne Amaçla Kullanılmaktadır?

Çerezleri aşağıda sayılan amaçlar ile kullanmaktayız.

  • internet sitemize ziyaretiniz sırasında gezinti ve kullanım tercihlerinizi hatırlamak (örn. görüntüleme dili, konuma özel site gösterilmesi vb.), internet sitelerimizin kullanımını kolaylaştırmak ve internet sitelerimizi tercihlerinize göre özelleştirmek;
  • internet sitelerimizin çeşitli özelliklerinin ve işlevlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak (örn. oturumunuzu açık tutmak, dinamik içeriği yerleştirmek vb.);
  • internet sitemizin ziyaretçilerimiz tarafından nasıl kullanıldığı hakkında en çok tıklanan bağlantılar, en çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenen hata mesajı sayısı gibi, şahsa özel olmayan, genel bilgiler toplamak ve bu bilgileri analiz ederek hatalı sayfaları işler hale getirmek, internet sitelerimizi geliştirmek, tercih edilmeyen sayfaları kaldırmak veya iyileştirmek;
  • Kullanım alışkanlıklarınızı değerlendirerek reklam ve pazarlama faaliyetlerini, şahsa özel olmayan şekilde, genel olarak hedeflemek, ilgisiz reklamların gösterimini kısıtlamak.

Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup, tüm ilgili işlemler veri koruma mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir.

Çerez Türleri

Oturum Çerezleri

Oturum Çerezleri Oturum çerezleri, internet sitesini kullanımınız sırasında geçerli olan çerezler olup internet tarayıcı kapatılıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.

Kalıcı Çerezler

Bu çerezler tarayıcınızda saklanan ve tarafınızca silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir.

Zorunlu Çerezler

Zorunlu Çerezler internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir.

İşlevsel ve Analitik Çerezler

Tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Örneğin sitenin görüntülenme dili tercihinizi kaydeden çerezler birer işlevsel çerezdir.

Takip Çerezleri

Takip çerezleri internet sitemizi ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini, ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi, ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu çerezler kimliğinizi belirlemek veya şahsınıza özel kararlar almak için kullanılmayacaktır.

Çerezlerin Yönetimi

internet tarayıcıları genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. internet sitelerimizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir, ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir.

Tarayıcınızı çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde, veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki ilgili linke tıklayarak tarayıcınızın internet sitesinden bilgi alınız.

Çerezler Hakkında Daha Fazla Bilgi

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçilerimizin www.aboutcookies.org (İngilizce) adresini ziyaret etmeleri önerilir.

REHAMEDIN DIJITAL GİZLİLİK POLİTİKASI

İÇİNDEKİLER

  1. Giriş
  2. Politika’nın Kapsamı
  3. Kişisel Verilerin Korunması
  4. Web Sitemizde Toplanan Veriler
  5. Üçüncü Taraf Web Sitelerine Verilen Linkler
  6. Politika’nın Güncellenmesi
  7. Bize Ulaşın

1. Giriş

REHAMEDIN DIJITAL olarak, kişisel verilerinizin gizliliğine önem verdiğimiz ve bizimle paylaştığınız bilgilerin kişisel ve gizli olduğunu kabul ettiğimiz için bu hususa hassasiyetle yaklaşıyoruz.

İşbu Gizlilik Politikası’nı (“Politika”), Şirket olarak yönettiğimiz web sitesi (“Platformlar”) üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği hakkında web sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında bilgilendirmek amacıyla oluşturduk. Kişisel verileriniz, işbu Politika çerçevesinde, yalnızca size daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılacaktır.

2. Politika’nın Kapsamı

REHAMEDIN DIJITAL olarak yönettiğimiz platformlarımıza erişiminiz sırasında topladığımız verilerinizin gizliliği ve güvenliği işbu Politika’nın kapsamındadır.

REHAMEDIN DIJITAL tarafından yönetilmeyen bir sitede REHAMEDIN DIJITAL’a ait bir logonun, işaretin vb. bir görselin bulunması işbu Politika’nın o site için geçerli olduğu anlamına gelmemektedir. Bu tür siteler ile kişisel veri paylaşımı gerçekleştirirken işbu Politika’ da yer alan güvencelerden faydalanabilmeniz için söz konusu sitenin REHAMEDIN DIJITAL’a ait bir site olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

3. Kişisel Verilerin Korunması

KVKK kapsamında kişisel verilerinizin veri sorumlusu sıfatı ile REHAMEDIN DIJITAL tarafından işlenmesi, kişisel verilerinize ilişkin haklarınız hakkında ve kişisel verilerinizi korumak için aldığımız teknik ve idari tedbirler ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen Aydınlatma Metnimizi okuyunuz.

4. Web Sitemizde Toplanan Veriler

4.1. İletişim Formları ve Diğer İletişim Kanalları Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Veriler

Bizlere talep ve şikâyetlerinizi iletebilmenizi sağlayan iletişim formumuz vasıtasıyla;

  • İsim, soy isim,
  • Elektronik posta adresi,
  • Elektronik posta adresi,
  • Gönderilmek istenen iletinin konusu ve içeriği

bilgilerinizi toplamaktayız.

4.2. Cihaz Bilgisi

Hizmetlerimizden faydalanırken, kullandığınız elektronik cihazlarınıza (bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar vs.) ait IP adresi vb. bilgiler toplanmaktadır.

Ayrıca web sitemiz/sitelerimiz aracılığıyla sizlere anlık bildirimler gönderebiliriz. Cihazınızın işletim sisteminin içerisindeki ayarları değiştirerek bu iletileri almayı reddedebilirsiniz.

4.3. Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Veriler

Çerezler, bir web sitesi ziyaret edildiğinde ziyaretçinin cihazında (örneğin bilgisayar veya telefon) depolanan ve isim-değer formatında veri barındırabilen küçük metin dosyalarıdır. Bu vesileyle web sitesine/sitelerine ziyaretin gerçekleştirildiği cihaz ve ilgili kullanıcı hakkında çeşitli bilgiler elde edilebilmektedir. Web sitemizde çerez kullanılmaktadır. Web sitemizdeki çerez kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen Çerez Politikamızı okuyunuz.

4.4. Sunucularımıza Eriştiğinizde Otomatik Olarak Topladığımız Veriler

Web sitemizi kullanmanız halinde, müşterilerimizin bireysel veya kurumsal taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek, teknik alt yapımızı geliştirmek ve denetlemek, kullandığımız donanım ve yazılım teknolojilerini ve diğer hizmetlerimizi geliştirmek ve hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla size ait cihaz log kayıtları vb. kişisel verileri toplayabiliriz.

5. Üçüncü Taraf Web Sitelerine Verilen Linkler

Sitemiz, özel istihdam büroları gibi üçüncü tarafların web sitelerine ait bağlantılar içerebilir. Bu gibi hallerde üçüncü taraflarca veri toplanması, işlenmesi, paylaşılması veya aktarımı sorumluluğumuzun dışındadır. Üçüncü taraf siteleri kullanımınız ve bu sitelerle veri paylaşımınız, bu sitelerdeki gizlilik politikası ve kullanım şartlarına tabi olup işbu Politika’nın kapsamı dışındadır.

Kişisel verilerinizi paylaşmadan önce ziyaret ettiğiniz web sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı öneririz.

6. Politika’nın Güncellenmesi

İşbu Politika’nın hükümleri kısmen veya tamamen, web sitemizde yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmek üzere değiştirilebilir ya da yenilenebilir.

Politika’daki değişiklikleri takip edebilmeniz adına web sitemizi belirli aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz.

RehaMedinDigital

Adres: Harbiye Mahallesi,Teşvikiye Cd. No:13/3, 34365 Şişli/İstanbul